perjantai 3. helmikuuta 2012

Verhoilunpesu.

Moro Moro!

Ajattelin tässä käsitellä verhoilunpesua kun tuli töissä yksi tapaus vastaan.
Suurin osa autoilevista ei ajattele miten likaisessa penkissä he oikeasti istuvat. Vaikka päällisin puolin penkit näyttäisivät puhtailta, voi vuosien saatessa sinne kerääntyä toooodella paljon pölyä, heikkaa, kahvia ja kaikkea muuta shittii.. Kannattaa näin ollen imuroida auto samalla kun sen pesee niin säästyy vaivalta.
Yleensä tahta tulee penkkiin jos laitetaan jotain tavaroita esim, kauppa kassit tai lauket/reput märälle asvaltille tai auton katolle, avataan auton ovi ja laitetaan tavarat penkille ja jatketaan matkaa. Näin lika siirtyy koskeuden kautta penkkien verhoiluun ja kuivuessaan luovat mukavan lika tahran.
Toinen on lapset, jotka hyppivät ja kömpivät penkeillä ja näin kengistä tuovat liat istuimiin. Mutta minkäs teet, pojat on poikii ja lapsi on terve ku se leikkii :)

Verhoilussakin on eroa. Nahka on se laadukkain kangas, josta lika saadaan pois vain näyttämällä kosteaa rättiä. Aina näin ei ole. Tummissa verhoilussa verrattuna vaaleihin verhoilukankaisiin näkyy vähemmän likaa mitä niissä oikeasti on. Ja näin vaalea verhoilu vaatii enemmän työtä. jotta siitä saadaan erittäin puhdas.
Penkeissä olevia tahroja yritetään yleensä poistaa kotikonstein, jollain "verhoilun puhdistajalla", joka ei luo kuin märän tahran ja kuivuessaan ei huomaa edes, että likaa on yritetty poistaa. Kyllähän nämä tuotteen poistavat pienet tahrat, jotka ovat verhoilun pinnassa, mutta eivät niitä jotka ovat imeytyneet kuituihin.
Jos autosi verhoilu näyttää siltä, että se kaipaisi "pesua" niin kannattaa viedä ammattilaiselle, joka hoitaa verhoilusi uuteen uskoon. Hinta verhoilunpesulle vaihtelee yrityksestä riippuen 50-200e.


Verhoilunpesukone jota käytän on Kärcher Commercial Spay Extraction Cleaner Puzzy 100 jolla on hintaa n. 550e



Koneessa on 10l säiliö pesuvedelle ja 9l säiliö likavedelle (se yksi desi jää yleensä penkkeihin.).
Pumppu pumppaa pesuvettä suuttimestä n. yhden litran minuutissa, mutta säiliö kyllä riittää kaikkien penkkien pesuun.

Pesuaineena toimi KT.Tekstiilinpesuaine, joka tuoksuu sitruunaiselta ja on erittäin riittoisaa. Kymmenen litran säiliöön ainetta kaadetaan n. 3dl ja loput vettä niin puhdasta tulee.
Hintaa en osaa tarkkaan sanoa, mutta veikkaisin n. 30e/5l ?


Kyseisen auton penkit, jotka pestiin niin olivat sellaiset normaali likaiset. Aika perus setti kuvissa voi nähdä jotain likaa, mutta ei paljon koska verhoilu on vaalea ja kuvat otin puhelimella, koska kamera jäi kotiin.


Kärcherin koneessa on suutin joka liipasinta painettaessa tuottaa n. yhden baarin paineella pesuaineliuoksen penkkiin ja suutinta vedettäessä itseensäpäin se samalla imuroi veden pois.





Suuttimen päällipinta on läpinäkyvä, jonka puolesta voit tarkkaila kun vesi ei ole enään likaista niin sit on hyvä :)  

Jos lika on erittäin pinttynyt niin pesuvettä voi levittää verhoiluun, antaa imeytyä ja sitten harjata esim tälläisellä harjalla, jonka jälkeen imuroida vesipois.


Kaikkinaan tädellinen verhoilunpesu kestää n. yhen tunnin plus sitten kuivuminen, joka meneekin sitten yön yli. Jotta täydellinen tulos saataisiin penkit kannattaa säätää siihen asentoon kun ne ovat ajaessakin, ettei vesi lähde valuamaan esim selkänojan takapuolelle, jos selkänoja on laskettu alas.
Mutta vasta sen jälkeen kun penkit ovat kokonaan kuivuneet niin nähdään onko tulos onnistunut. Jos pintaan on jäänyt vähän tahraa niin ne yleensä saadaan pois suihkuttamalla suihkepullolla pesuainetta ja imuroimalla se pois.

Tässäkuvat pesdystä penkeistä.


Jottei epäselväksi jää miten likaiset nämäkin penkit olivat niin tässä on video likavedestä.


Tässä tämä postaus verhoilunpesusta. Kiitos ja kumarrus.

-Allu










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti