keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vanteiden pesu.

Samalla kun tuon moottorinpesu homman kirjoittelin ajattelin jatkaa vanteiden pesulla :)

Vanteiden pesu on sellainen homma joka autonpesuun nyt yleensäkin kuuluu. Niinhän sitä sanotaan, että vanteet tekevät auton! :)
Vanteiden pesulla on muutakin hyötyä kuin se että ne ovat puhtaat ja näyttävät hyvältä. Tieltä kerääntyy likaa ja muuta mudasta-saveen tai muuhun painavaa shitti. Nämä pinttyneet liat luovat vanteisiin painoa ja sitten sen tuntee ajossa.

Jos olet hankkinut autoosi astetta hintavammat vanteet haluat varmaan että ne pysyvät kunnossa.
Kromivanteita on syytä pestä ja huolaa enemmän kun kerran vuodessa koska ei ole kivaa jos kromi ei kiillä. Yleensä vanteet saadaan puhtaaksi liukkarilla ja painepesurilla käyttäen, mutta parhaiman lopputuloksen saat kun vedät vanteet pesusienellä läpi samalla kun peset auton. Erityisesti mustat vanteet on syytä pestä sienellä jottei kuivuessaan tule ikäviä lika yllätyksiä :D
Myynnissä on vanteiden pesuun tarkoitettuja happoja joita voit käyttää puhdistukseen. Hinta n. 5-20e. (jarrupöly on se yleisin lika joka ei lähe ei sitten millään jos ei vannehappoa käytä)

Suihkuta vannehappo vanteisiin ennen kun aloitat auton pesun. Jatka sitten auton pesua liuottimen levittämisellä. Tämän jälkeen kun aloitat huuhtelemaan autoa huuhtele vanteet samalla. Kun vedät autosi pesusienellä yli niin tässä vaiheessa kannattaa myös vanteet pestä sientä käyttäen. Jos lika on pinttynyttä käytä vanneharjaa (hintaa n.5e) Huuhtele sitten vanteet samalla kun huuhtelet auton ja se on siinä.
Tuotteita myyvät eri autojenvaraosa liikkeet kuten: Motonet, Fixus, Ad-varaosat... etc. myös joissain autoliikkeissä ja pesuloissa on jälleenmyynti.

Tuli tuossa viikko sitten tämmöinen tapaus.

Tässä esimerkki tapaus miten vanteita ei pidä kohdella. Ja varsinkaan talvikäyttöön en suosittele mitään ihmeellisen erikoisia vanteita (esim kromisomisteilla)
Tässä linkki millaiselta nämä pitäisi näyttää. Granturismo Vannetukku

Noh vanteet tuli sitten pestyä ja mietin että jos hyvä tuuri käy niin tuo lika lähtee pesussa.

Tälläinen oli tulos pesun jälkeen. Vanteita ei ole hoidettu joten maalipinta on kärsinyt ja kromi somisteet aika hapettuneen oloiset.

Otin sitten rankemmat keinot käyttöön ja käytin puhdistykseen sitten raakaan vannehappoa.
Kyseessä on JK:n tuote ja tarkoitus on käyttää suihkepulossa veteen laimennettuna.
Likaisuudesta riippuen suhteessa veteen 50/50 - 10/90

Suosittelen käyttämään kumihanskoja ja hengitys suojaa tätä ainetta käyttäen koska on aika hapokasta.

Otin rätin käteen ja kastelin sen raalla hapolla. Sitten vaan jynssäämään kromipuolia puhtaaksi. Toimen piteen jälkeen huuhtelin vanteet vedellä ja kuivasin vielä rätillä.
SItten kromeihin vahaa pintaan ja muuten matta mustan vanteen vedin rengas kiilotteella kiiltäväksi.

Aikaa meni neljässä vanteessa koko homman kanssa n.20 min mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä kuvat ennen ja jälkeen.






























Muistakaa huolehtia vanteistanne. Talvella varsinki suola vaurioittaa vanteita.

-Allu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti