perjantai 27. tammikuuta 2012

Pesu?



Ulkopinnat


Auto kannattaa pestä aina tarpeen mukaan tai säänöllisin väliajoin (n. joka toinen viikko).
Lika ja suola tekevät kyllä tehtävänsä jos autoa ei ole pesty ja sitten saa kukkaro taas keventyä eri vaurioista.
Itselläni ainakin tuntuu, että auto on rikki, jos se on likainen ja siksi pesenkin sitä vähintään kerran viikossa. Aina tosin en pese autoani "vaahtopesulla" vaan pelkällä pesuaine ja painepesuri menetelmä riittää. Jos auto on likainen ja jätetään pesemättä koska ei jaksa tai ei ole väliä niin sitten lika pinttyy maalipintaan ja huokosiin kiinni ja näin se on vaikeampi pestä. Se näkyykin sitten taas kukkarossa kun lähdetään viemään autoa kiilotukseen tai vastaavaan.
Auton jälleen myynti arvo säilyy kun maalipinta on kunnossa. Ruostetta syntyy vähemmän koska lika ei pääse vaikuttamaan syvälle maalipinna ja näin hiomaan sitä. Pienikin ruoste pilkku leviää helposti isoksi jos asialle ei tehdä mitään.
Säästyt monelta vaivalta jos peset autosi tai käytät sitä pesussa, joko käsin tai koneessa. Ja auto kiittää.




Sisätilat.


On paljon mielyttävämpää ajaa autolla, kun sisätilat ovat viihtyisät.
Ei turhia roskia, hiekkaa ja kaljapulloja jalkatilassa. Eikä kaikissa maailman koteloissa. Autosi sisätilassa kannattaa säilyttää vaan tarpeellisia asioita eikä mitään ylimääräistä, näin sitä on helpompi putsata ja kaikki löytyy kun niitä tarviksee.
Itselläni on auton sisätiloissa vain: pakollinen rekisteriote, taskulamppu, hanskat, parkkikiekko ja talvella lämppärin piuha, sekä harja. En ainakaan itse tarvitse sinne mitään muuta. Enhän siellä asu :D
Tärkeää on muistaa myös ikkunoitden puhdistus. Se että niistä näkee myös puhtaana ulos. Niihinkin kun kertyy sitä likaa ja sit paistaa aurinko silmään. Jos autossa tupakoidaan, eikä sisätiloja puhdisteta niin jälkikin on sen näköista ja sitten kun jostain syystä pitää alottaa puhdistus niin sitten vituttaa. Lasit tervassa ja joka paikka täynnä tuhkaa ja puruja.
Pölyä kertyy aina, mutta jos puhdistat auton sisätilat aina pesun yhteydessä niin sitä ei edes huomaa.
Imurointi, pölyjen pyyhintä ja lasien putsaus vie aikaa vain n. 15-30min. riippuen likaisuudesta.

Ostaisitko jäätelöä?


                                                          Toivottavasti et suutu Teme :D

Joten muistakaa kaikki huolehtia autostanne niin nautitte sillä ajamista ja kyytiläiset tykkää!

-Allu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti